dusni_dan_1

KARLOVAC – Dušni dan ili Dan svih vjernih mrtvih je svetkovina duša. Iako su naši pokojnici su otišli na onaj svijet, naša se komunikacija s njima nastavlja. Zemaljski način međusobne povezanosti zamjenjuje molitva, a ona je upravo i danas, 2. studenoga na Dušni dan.

U crkvi Presvetog Srca Isusovog u Novom centru današnju misu predvodio je, u nazočnosti više svećenika karlovačkog i vojnog dekanata, fra Ante Barišić. U homiliji je naglasio kako se danas želimo zahvaliti Isusu za otajstvo njegova života, njegove smrti i njegova uskrsnuća. Moramo se sjetiti kako je Isus progovorio svojim apostolima kada je rekao da ide odavde pripraviti mjesto kako bi nas uzeo k sebi.

Na pitanje što nam se događa kad umre netko od najbližih, pater Barišić je poručio kako prije svega treba probuditi vjeru u uskrsnuće.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ante_1.mp3}


Ono što nam nadalje treba, posebice kad molimo krunicu jest nada, podsjetio je fra Barešić i dodao kako upravo današnji dan u nama treba probuditi nadu. Jer čovjek je negdje u sebi slomljen i ranjen a liječiti ga može samo Isus i njegova ljubav, rekao je.

Misnom slavlju uz Dušni dan nazočili su predstavnici Hrvatske vojske predvođeni zapovjednikom Kopnene vojske generalom Dragutinom Repincom, Policijske uprave karlovačke na čelu sa načelnikom Josipm Čelićem, te čelnici grada i županije gradonačelnik Damir Jelić i dožupan Josip Šafar.

dusni_dan_2