KABA

Zlatko Kuzman ponovo predsjednik

KARLOVAC – Zlatko Kuzman dosadašnji predsjednik Gospodarskog vijeća i Županijske gospodarske komore danas je na sjednici ovoga Vijeća jednoglasno izabran za predsjednika za iduće četverogodišnje razdoblje.

Njega je izabralo sedamnaesat članova Vijeća sastavljenog od poznatih gospodarstvenika Karlovačke županije. Za dopredsjednika je biran direktor “Alstoma” Damir Vranić.

Na početku sjednice Gospodarskog vijeća Zlatko Kuzman je informirao o stanju gospodarstva Karlovačke županije i to za prvo ovogodišnje polugodište jer podaci za tri kvartala još nisu sačinjeni. U većini pokazatelja karlovačko se gospodarstvo bitno ne razlikuje od hrvatskoga a i ono je vezano uz europsko koje pak strepi od nove krize. Ipak, najveći problem svakako je nezaposlenost, istaknuo je Kuzman.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kuz_1.mp3}


Ohrabruje što je izvoz ipak porastao i to za čak 121 posto a prednjače proizvodnja strojeva i opreme, slijedi industrija pića i tako redom. A među najuspješnijim tvrtkama i dalje su Alstom, HS produkt, Karlovačka pivovara…

Zahvaljujući članovima Gospodarskog vijeća na ponovnom izboru, predsjednik Županijske gospodarske komore Zlatko Kuzman pobrojao je neke aktivnosti i projekte Komore. To su informatizacija, sudjelovanje u projektima Europske unije kao i izrada promidžbenh materijala o mogućnostima ulaganja u gospodarstvo Karlovačke županije.

kuz_2

kuz_3