KABA

Počinje radionica “street arta”

KARLOVAC – U Centru za mlade u Grabriku danas započinje radionica “street arta”, odnosno ulične umjetnosti, pod voditeljstvom Mirana Križanića i Josipa Dujmovića.

Organizator je karlovačka udruga “Poluga”, koja time želi doprinijeti globalnom prosvjedu protiv kaotične i štetne gospodarske svjetske politike, širenja jaza između siromašnih i bogatih slojeva društva, produbljivanja financijske krize, diktatorskih režima i sa zajedničkim ciljem otkrivanja prljavog veša vlada i korporativnih divova.

Svi zainteresirani pozvani su da se prijave na radionicu izrade šablona za grafite, poznatu pod nazivom “stencil art”, te kroz umjetnost obogate grad, ali i prenesu poruku o trenutnoj situaciji i potrebi za globalnom promjenom.

Radionica se sastoji od dva dijela na kojima se polaznike educira o tehnici izrade šablona i vodi kroz čitav postupak, od osmišljavanja ideje do same realizacije. Prvi dio radionice započinje večeras u 18 sati u Centar za mlade Grabrik, i trajat će do 22 sata. U subotu, 5. studenog, na redu je drugi dio radionice, odnosno oslikavanje zida uz Kupu na Drežniku, što će se odvijati u vremenu od 10 do 18 sati.