alkohol

KARLOVAC – Zbog blagdana Sv. Martina koji se obilježava ovog vikenda, ali i raznih proslava u njegovu čast koje će se u cijeloj Hrvatskoj organizirati tijekom studenog, policija upozorava na veći broj alkoholiziranih vozača koji će sjesti u svoje automobile.

Na veći broj pijanih vozača ukazuje i statistika prema kojoj je za vrijeme prošlogodišnje proslave “Martinja” 2010. za volanom uhvaćen 41 pijani vozač, a 2009. godine 49 vozača vozilo je pod utjecajem alkohola. Također, u vrijeme Martinja 2010. godine dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima je jedan od vozača bio pod utjecajem alkohola, dok je godinu prije bilo pet prometnih nesreća.

Budući da se i ove godine tijekom studenog očekuje veći broj alkoholiziranih vozača, karlovačka Policijska uprava će od 11. do 13. studenog provoditi pojačanje mjere nadzora sudionika u prometu koje su usmjerene upravo na vozače koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, kao i njihovog isključivanja iz prometa.

Policija uz to upozorava vozače da pripaze, te ako su konzumirali alkohol ne sjedaju za upravljač svog automobila, već pokušaju naći alternativni prijevoz, kao što su javni gradski prijevoz, taksi ili neka ih vozi osoba koja nije pod utjecajem alkohola.