KABA

Potpisan ugovor o reambulaciji Turnja

KARLOVAC – Gradonačelnik Damir Jelić i ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić potpisali su danas Ugovor o financiranju projekta reambulacije katastarske općine Turanj. Riječ je o projektu sređivanja zemljišta raznih vrsta i namjene na širem području Turnja.

Time Karlovac postaje, uz Sisak, jedini veliki grad u Hrvatskoj koji ulaže novac kako bi riješio evidencije u katastru i zemljišnjim knjigama. U tom opsežnom poslu pomoći će i država, odnodno njezina Geodetska uprava.

Imedika

Od godine 2004. u Karlovcu su obavljene izmjere za dvije katastarske općine – Karlovac 1 i Karlovac 2. Za prvu su grad i Državna geodetska uprava uložile više od milijun i 640 tisuća kuna, a za drugu su korištena sredstva Svjetske banke. No, i tu je grad dao više od 370 tisuća kuna. Detalje je kazao ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/bacic_1.mp3}

Grad Karlovac danas ima uredne i ažuirirane registre, dodao je Bačić i kazao kako one omogućuju razvoj. Turanj očekuje razmjera za oko 1.100 hektara zemljišta za što će uskoro biti raspisano i javno nadmetanje kako bi se odabrao najpovoljnjiji ali ne i najjeftinijih izvođač mjerenja. Predviđa se da će za reambulaciju Turnja biti potrebno oko tri milijuna kuna. Time poslovi ove vrste neće biti zgotovljeni je će se kroz nekoliko godina reambulirati i okružje Karlovca.

Potpisivanju su prisustvovali i predsjednik karlovačkog Općinskog suda Tomislav Maras i pročelnica područnog ureda Katastra u Karlovcu Dijana Vidas.

Ples