lag

  • November 10, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – “Ima nas dovoljno!” ime je dokumentarnog filma koji je glavni produkt istoimenog projekta Lokalne akcijske grupe “Vallis Colapis”. S nešto više od 6 tisuća eura, koliko su za ovaj projekt dobili od Agencije za mobilnost i programe Europske unije, volonteri LAG-a snimili su, naime, dokumentarac o udrugama mladih i za mlade koje djeluju na području sedam gradova i općina osnivača Lokalne akcijske grupe “Vallis Colapis”, a to su Duga Resa, Ozalj, Draganić, Kamanje, Žakanje, Ribnik i Netretić.

Riječ je o prvom dovršenom projektu ove lokalne akcijske grupe, a zbog čega je ona uopće osnovana podsjetio je poznati karlovački građanski aktivist Milan Medić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/lag_1.mp3}

Cilj projekta bio je informirati mlade u ruralnim sredinama o udrugama koje djeluju u njihovim općinama i gradovima, kako bi se smanjila njihova socijalna isključenost i potaknula participacija u društvenom životu zajednice, pojasnila je voditeljica projekta Zrinka Pavlov.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/lag_2.mp3}


Promocija filma “Ima nas dovoljno!” bit će održana ove subote, 12. studenog, u Vatrogasnom domu u Kamanju, od 21 sat. Nakon projekcije, slijedi koncert bendova Humanofon i Antenat, a ulaz je za sve besplatan.

Dokumentarac će također biti prikazivan učenicima završnih razreda osnovnih škola koje djeluju na području Lokalne akcijske grupe “Vallis Colapis”.