vatro_1

  • November 10, 2011
  • Admin
  • 0

DUGA RESA – Povelju o bratimljenju i suradnji u ponedjeljak će u Dugoj Resi potpisati čelnici Područne vatrogasne zajednice Duge Rese – Bosiljeva i Gasilske zveze Črnomlja u susjednoj Republici Sloveniji. Bit će to ustvari nastavak suradnje koja je otpočela u bivšoj državi 14. studenoga 1976. godine o čemu svjedoči povelja iz toga vremena. Ta će se u ponedjeljak jednostavno obnoviti.

Povodom 35 godina suradnje dugoreški i vatrogasci Črnomlja održali su dva sastanka, jedan u Črnomlju a drugi u Dugoj Resi na kojima je jednoglasno izraženo zadovoljstvo povodom 35. godišnje međusobne suradnje. Predsjednik Područne vatrogasne zajednice Duge Rese i Bosiljeva Josip Zlatunić također ne krije zadovoljstvo suradnjom hrvatskih i slovenskih gasitelja. Podsjeća i na prve potpisnike povelje od prije 35 godina.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zlatunic_1.mp3}

Od 1976. godine pa do danas ne prestaje suradnja vatrogasaca iz, danas, dviju država. Slovenski su gasitelji puno pomogli dugoreškim posebice nakon Domovinskog rata kada su darivali vozila.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zlatunic_2.mp3}

Na svečanosti koja će se u dugoreškom hotelu održati u ponedjeljak, 14. studenoga od 17 sati dodjelit će se priznanja Područne vatrogasne zajednice Duga Resa – Bosiljevo i odličja Hrvatske vatrogasne zajednice slovenskim gasiteljima. Istodobno priznanja Gasilske zveze Črnomlja primit će više vatrogasnih dužnosnika iz PVZ Duga Resa – Bosiljevo te nekih dobrovoljnih vatrogasnih društava.