KABA

Vodstvo GČ Grabrik pohvalilo se dosadašnjom aktivnošću

KARLOVAC – Prilagođavanje preostalih pločnika za prilaz osobama s invaliditetom i uređenje prostorija Gradske četvrti Grabrik trenutno su prioriteti vodstva ove gradske četvrti, kao i nastavak suradnje sa školom, vrtićem i ostalim poslovnim i privatnim subjektima koji djeluju i žive u Grabriku, javlja njezin predsjednik Mladen Krčmar.

– Nedostaju dva prilaza na pločnicima za osobe s invaliditetom, a potrebno je i završiti pločnik sve do ulice Kneza Branimira. S gradonačelnikom Damirom Jelićem dogovoreno je i uređenje prostorije same Gradske četvrti Grabrik koja se nalazi na adresi Kneza Branimira 15. Još u srpnju ove godine, kada je gradonačelnik obišao Gradsku četvrt Grabrik, date su naznake za vrlo aktivno djelovanje Vijeća ove gradske četvrti. Tom prilikom upoznali smo gradonačelnika s „Dinamičkim planom aktivnosti za naredne četiri godine”, a zajednički su dogovoreni i prioriteti – stoji u priopćenju je stiglo iz GČ Grabrik.

Iz Vijeća GČ Grabrik javljaju da nastavljaju s provođenjem aktivnosti kako bi ovaj dio grada Karlovca postao ljepši i ugodniji za život svih stanara.

Do sada je tako uručeno stotinjak prigodnih poklona za sve učenike prvih razreda OŠ „Grabrik, nabavljen je 3.500 kuna vrijedan projektor, također za školu. Dječjem vrtiću Karlovac kupljen je pak na zamolbu ravnateljice Marine Gojak 10 tisuća kuna vrijedan hladnjak. GČ Grabrik uključila se i u veliku humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za kupnju novog prilagođenog vozila za prijevoz nepokretnih osoba s invaliditetom, koju je pokrenula Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije. Za tu namjenu GČ je donirala 3.000 kuna.

U planu je i projekt za volontersku pomoć u davanju instrukcija djeci čiji su roditelji slabijeg imovinskog stanja, a u dogovoru sa ravnateljicom OŠ „Grabrik” Željkom Škot planirana je i pomoć u radu i poticanje te potpora posebno nadarenih učenika.

– I nedavno postavljen sandučić za pohvale i primjedbe građana bio je pun pogodak za sveopću bolju suradnju s građanima Grabrika. Sadašnje rukovodstvo Gradske četvrti Grabrik sve svoje aktivnosti usmjerilo je ka boljitku svih žitelja Grabrika. Činjenica je da se ne mogu zanemariti postignuti rezultati i Vijeća gradske četvrti Grabrik iz prošlog mandata. No, uvijek se može postići više i bolje. Sadašnje rukovodstvo Vijeća GČ Grabrik predvođeno je političkim strankama Socijalno demokratske partije, Hrvatske narodne stranke i Hrvatske stranke umirovljenika, a građani dolaze sa svojim prijedlozima i sugestijama te surađuju bez obzira na stranačku pripadnost – poručuje vodstvo GČ Grabrik.