KABA

Slunjani obilježavaju 20. obljetnicu pada grada

SLUNJ – Slunjani će danas obilježiti tužnu obljetnicu – 20 godina sjećanja na progonstvo, pod nazivom “Da se ne zaboravi”. Program obilježavanja predviđa održavanje Svete mise u crkvi Presvetog Trojstva, a potom će biti položeni vijenci i upaljene svijeće pred spomen obilježje poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u Gradskom parku, na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Središnja svečanost bit će akademija pod nazivom “Da se ne zaboravi”, koja će, u 10 sati, započeti u prostoru dvorane Pučkog otvorenog učilišta Slunj. Na svečanoj akademiji će u ime Karlovačke županije nazočiti župan Ivan Vučić i predsjednik Županijske skupštine Josip Zaborski.

U 11.30 visoki gosti iz Vlade i ministarstva branitelja obići će u pratnji slunjskog gradonačelnika i župana novoizgrađene zgrade za stradalnike Domovinskog rata, a u 12 sati u Školskoj sportskoj dvorani Srednje škole Slunj počinje “sat povijesti”, odnosno izlaganja ravnatelja Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata i predstavnika civilne vlasti 1991., ratnih zapovjednika policije i ZHG-a te civilne zaštite u Slunju.

Organizator svečanosti je Grad Slunj.