vaga_11

  • November 16, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Erika Radusinović pobjednica je prve večeri Glazbenog festivala Vaga 2011 koji je sinoć nakon više od dva desetljeća održan u Karlovcu. Erika je svojom izvedbom na violini osvojila najviše ocjene stručnog žirija, te tako postala pobjednica prve, ozbiljne večeri. Drugo mjesto osvojio je Kvartet violina, dok je treći bio jedan od najmlađih natjecatelja, saksofonist Tomislav Troha.

Večer ozbiljne glazbe koja je otvorila ovogodišnju Vagu pokazala je da nas očekuje izvrstan program idućih pet dana. Usprkos tome što je hrvatska reprezentacija u isto vrijeme igrala s Turskom, Dom OSRH Zrinski bio je ispunjen ljubiteljima klasične glazbe koji su bodrili mlade talente iz karlovačke Glazbene škole, koji su svojim umijećima još jednom dokazali kako glazbena budućnost Karlovca nikada nije bila upitna.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/vaga_I/*{/rokbox}
Nakon prve večeri, slijede četiri polufinalne i finalna večer na kojoj će biti revija pobjednika svih prethodnih večeri.

Večeras, od 19 sati u Domu OSRH Zrinski bit će održana večer pod nazivom “Djeca pjevaju” na kojoj će svoja glazbena umijeća pokazati naši najmlađi glazbenici.
Tako će večeras nastupiti Elena Pavić, Daria Mulac Božićević, Iva Žaja, Senia Jambrošić, Chiara Paver i Vito Mamula, Petra Pauli, Lucija Klarić, Dora Gornik i Marta Lugarić. Mali pjevači nastupit će uz pratnju festivalskog orkestra i zbor Zorice, a gošća dječje večeri je pjevačica Minea.

Ulaznice za festival možete po povoljnim cijenama nabaviti na prodajnom mjestu koje se nalazi u prizemlju MV Trend centra na Trgu Josipa Broza 2 i u papirnici Mozaik na Korzu, kao i na blagajni Doma oružanih snaga.
No, ulaznice za Vagu možete osvojiti u nagradnoj igri na Trend Radiju svakog dana od 10 sati, kao i u programu Televizije 4 rijeke.

Glazbeni festival “Vaga 2011” uživo svake večeri prenose Trend Radio i TV 4 rijeke.