KABA

DJ ALEN

DJ ALEN

Alen počinje raditi kao DJ još 1995. godine, u Garage klubu, postajući tako jedan od pionira hrvatske house scene. Nastavlja s legendarnim klupskim večerima, petkom u Gjuri 2, paralelno razvijajući svoju ljubav prema elektronskoj glazbi u korak sa svjetskim underground trendovima, kao i ukus za melodičan i sofisticiran intelligent house.

Brojni su ga mogli čuti na afterima u Zagrebu, 1997. i 1998. godine, gdje je definitivno zapažen kao DJ sa istančanim sluhom za vibracije publike i smislom za punjenje plesnog podija. Od 1998. do 2000. radi kao radijski DJ na radiju Cibona. 1999. godine otvara jedan od prvih vinyl shopova u Hrvatskoj; OVERSOUND, čijim se imenom tada potpisuje. U to vrijeme počinju i izvrsne house večeri četvrtkom u foajeu kazališta Vidra, gdje je nastupao s tada vrlo popularnim, DJ-duom Eddyem i Dusom. ’98 i ’99 započinje Kraljevstvo kao prvijenac ere partija u Bestu, gdje je DJ Alen čest gost u VIP-u. Nastavlja nastupati u vodećim zagrebačkim klubovima s programom pod nazivom “Magic Groove” Njegov glazbeni ukus se, tijekom godina rada, proširio, pa eksperimentira sa tranceom, a ponekad i technom, te u klubu Sokol nastupa, osim u programu “Happy” i na “Trancevision”-u i “Direct Drive”-u.

Imedika

Jedan od njegovih najzapaženijih nastupa je doček 2000. godine Back to the future na dubrovačkim “Lazaretima”, party koji mnogi pamte po punoći glazbenog doživljaja u zavidno dobrom ambijentu. Svojim gostovanjem na 15. godišnjici Radija 101 na Zagrebačkom velesajmu upriličio je jedan od većih medijskih događaja 1999. godine. 2000. postaje i jedan od prvih hrvatskih DJ-a koji nastupaju na istočnom tržištu nastupom u Beogradu u klubu Hypno. Nastupao je diljem Hrvatske (Pakrac – Baja club, Osijek -Bastion, Sl. brod – Valinor, Varaždin – EX), a posebice tijekom ljetnih turneja (Šibenik- Midnight, Novalja – Beach party, Hvar – Kopito, Jelsa – Dgigibaoo, Crikvenica – Flash,…). Tijekom 2000. i 2001. u središtu je zbivanja hrvatske underground scene, s gostovanjima u VIP-u na “Perfectionu”, “Liquidu” i “Futurescopu” u Bestu, te u popularnom klubu No. 1 u Zagrebu, na “Reactivate”-u u OTV-u, na “Electrosoundu” u Kulušiću, na Technologyu, u šatoru Viva piva, “Trancevision” u Točka klubu, u klubu Fun Academyu Rijeci, “Magic Grooves” u klubu Madonna u Opatiji. 2001. godina posebno je obilježena početkom producentskog rada pod okriljem “Cortex” production-a, te gostovanjem na prvom hrvatskom partiju na brodu – LOVE BOAT, koji je prošao cijelu Jadransku obalu, popraćen oduševljenim odobravanjem ovakve vrste projekata. 2002. godinu započeo je sa spektaklom dočeka Nove godine u Bestu, te je bio resident na “Futurescopu”, “Retroscopu”, “VIP-Masters Nightu” u OTV-u i Bestu. Radio je kao resident u kultnom house klubu No.1 u Zagrebu, a trenutno radi u sklopu BIG FUN programa u klubu Fanatic u Zagrebu i stalni dj jednog od najboljih klupskih programa DIRECT DRIVE-a. Budući da je tijekom svoje karijere blaže i nježnije zvuke happy housa nadopunio težim nijansama tech-housa, tribala i progressive housa, danas je DJ Alen sinonim za kvalitetan i moderan zvuk, znalački obrađen u njegovim setovima.

 

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dj_alen/*{/rokbox}

DRAGI SLUŠATELJI DJ ALEN SLOŽIO JE POSEBAN MIKS ZA TREND RADIO KOJI ĆETE MOĆI POSLUŠATI OVAJ VIKEND I TO U PETAK I SUBOTU OD 22:00 SATA U STALNOJ EMISIJI KOJA IDE SVAKI TJEDAN I PROMOVIRA ELEKTRONSKE GLAZBENIKE, DJ-E I PRODUCENTE. NAZIV EMISIJE JE NEMA SPAVANJA, A VODITELJ I REALIZATOR EMISIJE JE UMINAL.

Ples