automobil_tehnicki

  • November 21, 2011
  • Admin
  • 0

HRVATSKA, KARLOVAC – Preventivno-sigurnosna akcija Hrvatskog autokluba pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila” započela je danas na području cijele Hrvatske. Za vrijeme trajanja akcije, od danas pa do subote, 26. studenog, vlasnici motornih vozila mogu obaviti besplatan tehnički pregled svog vozila u svim stanicama za tehnički pregled vozila i na području Karlovačke županije.

Akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila” potpuno je dobrovoljna i cilj joj je potaknuti vlasnike vozila da kroz ovakav vid kontrole utvrde eventualne tehničke neispravnosti svojih automobila i na taj način spriječe prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću.

Iako se ova preventivna akcija na prvi pogled čini dobrom prilikom za uštedjeti nešto novca prilikom obavljanja redovitog godišnjeg tehničkog pregleda potrebnog za registriranje vozila, građani kojima baš tijekom ovog tjedna ističe registracija, bit će razočarani. Naime, ukoliko upravo tijekom ovoga tjedna morate obaviti obavezni godišnji tehnički pregled svog vozila, za tu ćete uslugu ipak morati platiti uobičajenu cijenu. Ipak, dobar motiv nekima će biti poklon koji je pripremljen na one koji se najbrže odazovu akciji. Naime, za prvih 5.000 vozača koji se jave za besplatan tehnički pregled osiguran je poklon od tri litre tekućine za pranje vjerobranskog stakla.