e-rhythm-unit-26

  • November 28, 2011
  • Admin
  • 0

 

IVAN KOMLINOVIĆ

 

 

 

Ivan Komlinović rođen je 22. lipnja 1976 u Zagrebu. Ivan je bio spojen na sve vrste glazbe od ranog djetinjstva. Od svoje 13. godine, duboko je zainteresiran za razvoj Hi-Fi tehinke te je čest gost u većini specijaliziranih prodavaonica za ocjenjivanje Hi -Fi tehnike, a time izgrađuje svoje znanje i postaje nadležni kritičar.

Osvaja svijet elektronske glazbe početkom 90.-ih (u to vrijeme kao dio vrlo male publike bez prethodnog znanja same glazbe) jednostavno se zaljubio u novi način komunikacije i to najviše kroz glazbu. Njegov susret s DJ strukom dogodio se 1993. kada je sastavljao kućne mikseve i prvi put naišao na pojam beat-mixing.

Kroz svoje prve, neselektirane ploče koje je kupovao upoznaje veći broj pod-stilova elektronske plesne glazbe, a iz cijelog odabira Ivan se potpuno našao u techno glazbi. Godinama intenzivnog promatranja i praćenja cijele elektronske scene, u kombinaciji sa stotinama sati prakticiranja, tehnike miksanja i sve vrste DJ egzibicija, konačno je prisiljen da razvije svoje vlastite perspektive prema elektronskoj glazbi, na vrlo osobit način prezentacije.

U zadnje vrijeme koristi Allen i Heath Xone DX miksetu i MacBook Pro. Sudeći po stilu glazbe on je techno DJ, i kako je većina njegovih setova techno orijentirana, često je puštao novu školu minimalnog techna / housea. Neki smatraju da je taj stil kronološki već dosadan i zastario. No, on nije Dj koji razmišlja kao neki, da satima i satima puštaju iste ili slične već ograničene ploče. Prihvaća odgovornost za ispunjenje želja publike, a dok svira set, njegov cilj je animirati publiku s glazbom svojim pristupom i prilagoditi ambijent u pravi trenutak publike, te opisati raspoloženje i ostaviti dobar dojam u tom trenutku. Nikada ne priprema set unaprijed, ali ima nekoliko pravila na umu, pravila koja su drugačije predstavljena svakoj određenoj prilici: svaki show mora imati svoj uvod, vrhunac, zemljište i pobjeđivanje negativnog. Danas je definitivno jedan od vodećih elektronskih umjetnika na Hrvatskoj sceni. Ivanov DJ – set je putovanje kroz techno stilove izgrađene oko jake glazbene baze, živahno improvizacijski. Svojim dobrim tehničkim vještinama nastoji dodati još dinamičniji glazbeni pristup kada je to potrebno.

Njegove pjesme su izdane na etiketama, kao što su In-Tec Records (Carl Cox-a label), Wet müzik, Sintetski, Laus Records, Fabiiani records, Code 2 records, Omegaritam Records, Eskape Records, Subconce Records, 4 Season Music, Decoded Music, Work Hard Play Hard, Decoded, BM Slim i tako dalje … Sve u svemu više od 40 izdanja do sada …

Ivan je svirao s DJ-ima : Carl Cox, Jeff Mills, Dave Clarke, Laurent Garnier, Claude Young, Derrick May, Oxia, Thievery Corporation, Gus Gus, Faithless, Craig Walsh, Plastikman, Billy Nasty, Green Velvet, Umek, Valentino Kanzyani, Jack de Marseille, Mr.C, Marco Carola, Alex Bau, La-Di-Da, Misjah, Trevor Rockliffe, Tim Taylor, Samuel L. Sjednica, Deetron, Thomas Schumacher, Funk d ‘Void, SLAM (live), Rino Cerrone, Jon Rundell, kaiserdisco, Kelly Hand, Aril Brikha (live), Marko Nastic, Dejan Miličević, Alexander Madness, Colin Dale, DJ Bone, C1 , Ben Long, Jel Ford, Simon Coyle, Phil Kieran, Ian F, Alexander Kowalski, Jean-Marie Kone, Alex Flatner, Haris, Colin Dale, Chris Finke i dr. …

Ivan radi u svojem studiju, kao dizajner zvuka, pisac, producent, remixer i audio inženjer… Stekao je iskustvo i kao mastering inženjer (za nekoliko komercijalnih albuma, i za vlastitu proizvodnju).

 

IVAN KOMLINOVIĆ gost je emisije NEMA SPAVANJA koja se vrti na TREND RADIJU. U terminu ovog vikenda, u petak i subotu od 22:00 do 00:00 sati.

Emisiju možete slušati na frekvencijama 102.1 ili 106.9 mHz ; ili preko INTERNET LIVE STREAMINGA http://www.stream-radio.net/flp/trend-radio/player.html

Emisiju za vas priprema i vodi UMINAL.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/Ivan_Komlinovic/*{/rokbox}

 

Arhiva članaka E-RHYTHM UNIT rubrike :

http://trend.com.hr/component/content/article/1084