hdz_tisak

  • November 29, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Nositelji HDZ-ove liste za 7. izbornu jedinicu danas su se na tiskovnoj konferenciji obrušili na HSS-ovog nositelja u istoj izbornoj jedinici Božidara Pankretića. Smatraju kako vodi neprincipijelnu i nekorektnu kampanju u kojoj zloupotrebljava projekte Vlade te ih prikazuje kao svoj osobni uspjeh.

Martina Dalić, prva na HDZ-ovoj listi u 7. izbornoj jedinici i aktualna ministrica financija pojasnila je.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/martina_1.mp3}

HDZ-ovci nadalje zamjeraju što su primjerice i lovci dobili pismo koje je potpisao ministar Pankretić i to na memorandumu HSS-a. Postavlja se pitanje da li se na taj način krši zakon o zaštiti osobnih podataka. Jer lista i imenima lovaca od nekuda je dobivena…

No, pored lovaca slična Pankretićeva pisma primili su ovih dana i prognani i izbjegli sa područja Vojnića. Ispada da je za njih upravo Pankretić najviše učinio. Također, ovih su se dana pojavili leci HSS-a na kojima je Pankretić zajedno s načelnicima općina kojima su na čelu HDZ-ovci. Iskorištene su, naime, fotografije iz ne tako davnih vremena kada je Božidar Pankretić posjećivao karlovačku županiju, i to više od 20 puta u svega nekoliko mjeseci i donosio darovnice novca iz državnog proračuna.

Predsjednik županijskog odbora HDZ-a Ivan Vučić nije suglasan sa iskorištavanjem izbjeglih iz Bosne za političke svrhe, a žao mu je što su HSS i Pankretić na ovakav način ušli u kampanju.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/martina_2.mp3}

HDZ je također izrazio negodovanje zbog uništavanja njihovih promidžbenih plakata. Iako bez čvrstih dokaza, smatraju da je to djelo Kukuriku koalicije.