KABA

Hitna medicinska pomoć proslavila 50. obljetnicu rada u Karlovcu

KARLOVAC – Služba hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja Karlovac proslavila je danas 50. obljetnicu rada. Tom je prilikom otvorila svoja vrata građanima, kako bi na licu mjesta mogli provjeriti kako izgledaju prostorije i radni dan u jednoj od najbolje ekipiranih i opremljenih službi hitne pomoći u Hrvatskoj. Veliki napredak ova je služba zabilježila u posljednjih desetak godina, tijekom kojih je opremljena svom potrebnom medicinskom opremom i najsuvremenijim komunikacijsko-dispačerskim centrom.

hitna4

Na početke rada prije točno pola stoljeća podsjetio je voditelj službe hitne medicinske pomoći dr. Mario Vrabac.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hitna_1.mp3}

Sadašnjem, ali i bivšem osoblju karlovačke hitne pomoći, na punih 50. godina obavljanja ovog najhumanijeg od svih zanimanja čestitala je dogradonačelnica Marina Kolaković.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hitna_2.mp3}

Župan Ivan Vučić podsjetio je pak na nedavno provedenu reorganizaciju hitne medicinske pomoći i osnivanje županijskih Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, istaknuvši kako se nada da će ova reforma doprinijeti još većoj sigurnosti građana. Naime, glavni cilj te reforme je postići da od dojave do dolaska pacijenta u hitni bolnički prijam ne smije proći više od jednog tzv. “zlatnog sata”, čime se znatno povećavaju šanse za preživljavanje.


{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hitna_3.mp3}


hitna3


Uz goste iz Grada Karlovca i Karlovačke županije, na svečanosti povodom 50. obljetnice rada Službe hitne medicinske pomoći bila je i nekadašnja voditeljica ove službe dr. Maja Grba Bujević, koja je danas ravnateljica Hrvatskog zavoda za Hitnu Medicinu, ali i predstavnici žurnih službi – policije, vatrogasaca i Državne uprave za zaštitu i spašavanje, kao i ostalih zdravstvenih ustanova u Karlovačkoj županiji.

hitna1