KABA

Bogat subotnji program u Centru za mlade NaGazi

KARLOVAC – Centar za mlade NaGazi je i ove subote, 3. prosinca osigurao niz zanimljivih aktivnosti za sve koji nisu sigurni kako sadržajno i korisno ispuniti vikend u ovo hladno, zimsko vrijeme.

Od 10 do 14 sati udruge Eko Pan i Domaći organiziraju Sajam rabljenih stvari i rukotvorina “Imam-dam, dobro sam!”, posljednji u ovoj godini. Građani se pozivaju da ga posjete, prodaju ili razmjene što im više nije potrebno a uz to iskoriste priliku za kupovinu originalnih božićnih poklona. Zainteresirani prodavači se mole da dođu između 9,30 i 10 sati te ponesu svoje podloge ili stoliće za prodaju, a svaki će prodavač imati na raspolaganju 1,5 m² zbog ograničenosti prostora.

Istovremeno, od 10 do 14 sati bit će održan Linux Install fest u suradnji s udrugom HULK/Karlovac. Instal fest se organizira povodom izlaska nove Ubuntu distribucije- 11.10 Oneiric Ocelot. Kao što je uobičajeno, zainteresirani mogu ponijeti svoje računalo te uz stručnu pomoć HULK-ovaca instalirati novu Ubuntu distribuciju te saznati više o Linux operativnom sustavu.

Od 15 do 17 sati na rasporedu je redovan termin grupe Kreativa čiji se članovi trenutno bave izradom božićnih ukrasa, a dobrodošli su i novi zainteresirani članovi.

Nakon toga, od 17 do 19,30 sati bit će održana četvrta radionica u ciklusu Novokulturni kurikulum uz voditeljicu Irenu Bakić. Radionce su koncipirane kao kombinacija predavanja i diskusije na kojima sudionici promišljaju odnose, otvoreno komuniciranje, autentično sebstvo i vrijednosti te se bave pitanjem koliko su naše ličnosti stvarne a koliko kreirane kulturom u kojoj živimo.