cirkus4

KARLOVAC – Na karlovačkoj tržnici jutros se mogla vidjeti uistinu žalosna slika – glad osiromašenih građana, ali i pohlepa prema svemu što je besplatno, pa makar bilo i gotovo posve beskorisno. Gotovo sve izborne opcije iznijele su svoje štandove na trg između Kauflanda i Trend centra, kako bi posljednji dan prije predizborne šutnje iskoristili za posljednji pokušaj da pridobe birače, odnosno njihove glasove. U zamjenu za to neki su im nudili fiš paprikaš, neki kućanske potrepštine poput šećera, neki tople napitke, neki olovke i pepeljare, neki spužve za pranje suđa, a neki samo letke s izbornim programom i “čašicu razgovora”.

Sa svih strana glasna muzika, a atmosferu kakofonije političkih govora, parola, gužve, naguravanja i izmješanih “mirisa” iz desetak kazana s pučkom hranom i kuhanim vinom dodatno su zagrijavale Thompsonove uspješnice i ostali hitovi većinom domobljubne tematike.


Najveće gužve, naravno, vladale su na štandovima na kojima se dijelila hrana, gdje su naočigled gladni građani u dugim repovima čekali na plastični tanjur čiji će im sadržaj barem malo ugrijati želudac. Jelo se posvuda, najviše s nogu. Tek poneki sretnici uspjeli su zauzeti klupice, dok su oni hrabriji zaposjeli stolove okolnih kafića. Pred nekim su štandovima gužve bile tolike da su ih izborni kandidati morali obuzdavati i rukama i nogama, a biračima, sudeći prema viđenome, kriterij za posjet pojedinim štandovima nisu bile političke preferencije, već isključivo konkretna ponuda. Većina ih je, naime, šetala od štanda do štanda uzimajući sa svakoga što god se nudilo, a svađe i naguravanja uzrokovali su i predmeti koji se u svakoj trgovini mogu kupiti već za nekoliko kuna.

“Zabava” na tržnici i dalje traje, pa ako vas je zainteresirala ova atmosfera, još uvijek ju stignete doživjeti.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/cirkus_trznica/*{/rokbox}