KABA

Ravnatelj demantirao slučaj silovanja, priznaje – pokušaj se ipak dogodio

KARLOVAC – Navodni slučaj silovanja koji se dogodio 1. prosinca u karlovačkoj Šumarsko-drvodjeljskoj školi, a danas je dospio u medije, uznemirio je hrvatsku javnost. Ravnatelj ove škole Robert Erdeljac ispričao je da se, prema njegovim saznanjima, radi o pokušaju silovanja, dok samo djelo nije izvršeno, budući da se učenik, srećom, uspio obraniti.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/erdeljac_1.mp3}

Napad se dogodio u učionici za vrijeme školskog odmora. Iako je prema izjavama napadnutog dječaka i ostalih učenika koji su svjedočili spornom događaju razvidno da je u najmanju ruku došlo do pokušaja silovanja, a prema izjavi pedagoginje kojoj je dječak prijavio događaj napadači su mu uspjeli čak i potrgati hlače, ravnatelj Erdeljac ocjenjuje da nije riječ o seksualnom zlostavljanju.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/erdeljac_2.mp3}

Erdeljac je također demantirao da se napadnuti dječak nalazi na bolničkom liječenju. Zanimljivo je, međutim, da dijete nakon napada nije niti upućeno na liječnički pregled. Zbog čega, objasnila je pedagoginja Mirna Korkut.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/pedagog_silovanje.mp3}

Što se stvarno dogodilo pokazat će istraga koju provodi policija, ispričala je glasogovornica PU karlovačke Tamara Grčić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/tamara_silovanje.mp3}

Osim policije o incidentu su obaviješteni CZSS i prosvjetna inspekcija, a kontaktirano je i nadležno ministarstvo te Karlovačka županija.

Počinitelji su do završetka istrage isključeni s nastave, a nakon što jer slučaj iscurio u javnost, još nekoliko učenika ove škole prijavilo je da trojici nasilnika ovo nije bio prvi slučaj napada na druge učenike. Slične radnje ponovili su već nekoliko puta, i to uvijek nad svojim kolegama slabije tjelesne konstitucije. Ostali učenici koji su tome svjedočili zbog straha se nisu usudili prijaviti nasilje.

sumarska_1