KABA

Humanitarna “Božićna priča” 22. prosinca

KARLOVAC – “Božićna priča” naziv je humanitarnog koncerta kojega priređuje Hrvatski časnički zbor grada Karlovca. Održat će se u četvrtak, 22. prosinca od 19 sati u Domu oružanih snaga Zrinski.

Najavili su ga članovi zbora Branko Halužan, Vladimir Škrtić, Ivica Sečen i Hrvoje Dugi na današnjoj tiskovnoj konferenciji. Predsjednik HČZ grada Karlovca Branko Halužan podsjetio je da je ovo treća godina zaredom kako se priređuje koncert “Božićna priča”. Ovoga puta prikupljat će se dragovoljni prilozi za Udrugu osoba s invaliditetom Karlovačke županije koja namjerava nabaviti posebno vozilo za prijevoz invalidnih osoba.

Svjesni činjenice da u zadnje vrijeme ima sve više žuči prema braniteljima, ta populacija želi pokazati svoju svestranost kako kod pojedinaca tako i kroz udruge proistekle iz Domovinskog rata, naglasio je Vladimir Škrtić i dodao kako se branitelji bave i humanitarnim radom. Zato je tako došlo i do ovog koncerta.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/prica_1.mp3}

Od Oružanih snaga dobivena je dvorana Zrinski a nastupit će i njihov Simfonijski puhački orkestar. Pjevat će družina “Ban Jelačić” Hrvatskog časničkog zbora grada Karlovca i mješoviti pjevački zbor karlovačkih branitelja “Petar Svačić” a svirati gitarist Viktor Vidović i Tamburaški sastav “Grofovi”.

Ulaz na koncert je besplatan a posjetitelji će moći dati novčane priloge. Tako prikupljen novac uplatit će se Udruzi osoba s invaliditetom Karlovačke županije koja namjerava nabaviti specijalno vozilo vrijedno 230 tisuća kuna. Do sada su prikupljene 132 tisuće, kazala je Gordana Jurčević iz Udruge zahvaljujući časničkom zboru na inicijativi.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/prica_2.mp3}

Kod Karlovačke banke otvoren je i poseban žiro-račun na koji se mogu uplatiti donacije – broj je 2400008-1507194432.

Na današnjem skupu novinari su doznali i o najvažnjim projektima ostvarenim u ovoj godini te nekim namjerama u 2012.