ventili

  • December 15, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Kako smanjiti troškove grijanja i potrošnje vode bila je tema savjetovanja kojega je uz Međunarodni dan borbe protiv korupcije 9-ti i Dan ljudskih prava 10-ti prosinca danas priredila Udruga za zaštitu potrošača Grada Karlovca “Korana”.

Na savjetovanju su svoja iskustva prenijeli predstavnici tvrtki “TI-SAN” iz Svete Nedelje i “PETRAČIĆ-projekt iz Karlovca. Opisali su trenutačno stanje te upoznali s rješenjima – mogućnostima za mjerenja potrošene količine toplinske energije te mogućom rekonstrukcijom postojećih rješenja i alternativnih izvora energije kao i mogućnostima u mjerenjima potrošene količine vode u stambenoj jedinici. Predstavljeni su zajednički mjerni instrumenti, posebni ventili i vodomjeri kao i druga oprema kojom se omogućuju uštede.

Tvrtka “TI-SAN” od 2001. godine ugrađuje mjerila potrošnje toplinske energije čime se u troškovima grijanja ostvaruju uštede i do 45 posto, kazao je Ozren Kralj, predstavnik TI-SAN-a. Do sada je ova tvrtka ugradila sustave za mjerenje potrošnje toplinske energije u više stambenih zgrada u Zagrebu, Slavonskom Brodu, Virovitici, Velikoj Gorici, Vukovaru i Rijeci te po prvi puta u jednoj zgradi u Karlovcu u ulici Izidora Kršnjavoga broj 7.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/toplina_1.mp3}

Stoga je i cilj današnjeg savjetovanja dati informacije o mogućnostima ušteda kod grijanja i potrošnje vode, kazao je Goran Glavač, predsjednik “Korane” Udruge za zaštitu potrošača Grada Karlovca. A upravo ta Udruga u posljednje vrijeme prima dnevno i više od stotinu pritužbi i upita, među kojima je i trenutačno najaktualnija tema – o cijeni grijanja, izvijestio je Glavač.