KABA

Nagrađen projekt udruge Carpe diem “Šape u fokusu”

KARLOVAC – Još jedna nagrada stigla je ovih dana u naš grad. Na godišnjem sastanku korisnika programa Mladi na djelu, u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije u Zagrebu, karlovačka udruga Carpe Diem nagrađena je za kreativnost u širenju iskorištavanja rezultata projekta «Šape u fokusu».

«Šape u fokusu» je inicijativa mladih kroz koju je grupa mladih ukazala javnosti na problem napuštanja pasa te na važnost odgovornog vlasništva i postupanja s psima. Osim toga, cilj je bio pokrenuti mlade da na poduzetan i kreativan način rješavaju probleme u svojoj lokalnoj zajednici.

Inicijativa mladih «Šape u fokusu» provodila se od 1. svibnja do 30. studenog ove godine, te je realizirana kroz izložbu fotografija velikog formata s motivima pasa iz Skloništa u Utinji. Osim izložbe na karlovačkoj Promenadi, izložba je održana u Rijeci i Vukovaru, a na proljeće će biti postavljena u Zadru, Splitu i Čakovcu. Partner u projektu je udruga KA Dog, čija je uloga bila vezana uz edukaciju djece i mladih o odgovornom vlasništvu.