poduzetnik

  • December 22, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) objavila je poziv za podnošenje prijedloga za projekte koji će pridonijeti jačanju konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika. Radi se o poduzetnicima koji obavljaju djelatnost na području proizvodnje, gospodarenja otpadom, kompjutorskog programiranja i tehničkog ispitivanja ulaganjem u nove procese i tehnologije, uključujući i zelene tehnologije i tehnologije energetske učinkovitosti, razvoj novih proizvoda, uključujući ispitivanje i certificiranje, u Hrvatskoj, i to uz financijsku pomoć Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007. – 2011. za pomoć Zajednice u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA), Komponente – Regionalni razvoj u Hrvatskoj.

Vrijednost bespovratnih sredstava po projektu je od 50 tisuća do 200 tisuća eura. Poduzeća moraju sufinancirati 15% ukupne vrijednosti projekta, a ostalih 85% su bespovratna sredstva.

Dužina trajanja projekta trebala bi biti od 6 do 18 mjeseci.

Prioriteti u jačanju konkurentnosti hrvatskih malih i srednjih poduzetnika uključuje ulaganja u tehnologiju i proizvodne metode vezane uz uvođenje energetske učinkovitosti i eko standarda (uključujući obnovljive izvore energije) u proizvodnom postupku, utemeljenje i povezivanje postupaka testiranja i certifikacije hrvatskih proizvoda u cilju osiguranja usklađenosti s međunarodnim standardima uključujući ulaganja u know-how, licence, eko oznake, pripreme tehničke specifikacije za eko proizvode i sl.

Više informacija o natječaju možete naći na internetskim stranicama Razvojne agencije Karlovačke županije www.ra-kazup.hr.