KABA

Predstavljena knjiga o 50 godina Okteta

KARLOVAC – “Majstori pjevači” naslov je knjige o 50 godina djelovanja Karlovačkog vokalnog okteta koja je sinoć predstavljena javnosti u Velikoj vijećnici Grada Karlovca. Knjigu je napisao je Ivica Sečen koji je na početku obraćanja sudionicima promocije kazao kako se svakom dobronamjernom kritičaru unaprijed zahvaljuje, svjestan činjenice da ipak u tom uratku nije sve rečeno. Posebice, kako je autor u uvodu knjige i napisao – “o pjevaču pojedincu nema podataka jer oni sami nisu pričali, a ja priznajem nisam ni pitao”. Zaključuje kako je poluanonimnost sudbina člana neke skupine a pjevač je prepoznatljiv tek po nekoj solo dionici u pjesmi.

Autor je iz sačuvanih i arhiviranih dokumenata, novinskih tekstova i privatnih zbirki izvukao sve važno i zanimljivo o skupini pjevača koji su u oktetu djelovali od njegovih početaka pa sve do danas. Čitatelj će tako u ovoj knjizi naći podatke o svim predsjednicima okteta, njegovim voditeljima i pjevačima, doznati o bogatoj povijesti ali i o suradnji sa drugim pjevačkim grupama, društvima i sastavima te o brojnim nastupima. Uz mnoštvo podataka, u knjizi o 50 godina Karlovačkog vokalnog okteta su i brojni dokumenti i fotografije.

Imedika

Na predstavljanju knjige govorili su sadašanji predsjednik društva Ivica Sertić, jedan od njegovih ranijih predsjednika Josip Maradin, ravnateljica Gradskog muzeja u Karlovcu Hrvojka Božić i velečasni Ferdinand Vražić. Svečanost su uveličali i članovi Dolenjskog okteta iz Novog Mesta na čelu s predsjednikom Dragom Medicem. Tijekom promocije knjige “Majstori pjevači” oktet je otpjevao nekoliko pjesama iz svog bogatog repertoara.

kvo_knjiga_2

Ples