KABA

Duhovna priprava za Bogojavljenje

KARLOVAC – Župa Sveta Tri kralja na Baniji priprema se za slavljenje svojih zaštitnika, odnosno za svetkovinu Bogojavljenja. Središnja proslava bit će u petak, 6. siječnja kada će od 11 sati biti služena glavna misa koju će predvoditi pomoćni biskup zagrebački monsinjor Ivan Šaško.

Blagdanu Sveta Tri Kralja prethodi trodnevna duhovna priprava koja počinje večeras. Želja je na jedan drugačiji, mudriji način, produbiti vjeru u Isusa Krista, ističe velečasni Duje Kurtović, župnik na Baniji. Naime, nakon mise koja je od 18 i 30, u dvorani pastoralnog centra bit će prva od tri tribine. O temi “Božić i božić” govorit će voditelj Nikola Kuzmičić, najavljuje velečasni Kurtović.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/duje_2.mp3}

Druge dvije teme o kojima će promišljati vjeroučitelj Nikola Kuzmičić sutra i prekosutra su “Bog je ljubav” i “Odgoj u vjeri”.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/duje_3.mp3}

Na sam dan Bogojavljenja, odnosno Sveta Tri Kralja bit će više misa, a središnju, onu svečaniju od 11 sati predvodit će pomoćni biskup zagrebački monsinjor Ivan Šaško, najavljuje velečasni Duje Kurtović.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/duje_4.mp3}

Navečer od 18 sati bit će još jedna sveta misa koju će svojim pjevanjem uveličati Zbor hrvatskih branitelja, a nakon nje priređuje se koncert orkestra gitara karlovačke Glazbene škole pod vodstvom profesorice Darinke Drenjančević.

 


Ples