KABA

Kazališno vijeće protiv ponovnog izbora Ilijića za ravnatelja Zorin doma

KARLOVAC – Dosadašnji ravnatelj Gradskog kazališta “Zorin dom” Zvonimir Ilijić, prema svemu sudeći, neće dobiti novi četverogodišnji mandat na tu funkciju.

Naime, na sjednici Gradskog vijeća, koja je zakazana za sljedeći tjedan, pred karlovačkim vijećnicima naći će se upravo točka o izboru ravnatelja “Zorin doma”, a u prijedlogu vijećnicima stoji da se natječaj poništi, da se raspiše novi, te da kandidati koji su se javili na prvi natječaj – ne budu izabrani.

Naime, na natječaj koji je raspisan sredinom studenog, javila su se dva kandidata. Jedan od njih ne ispunjava uvjete, a drugi je Ilijić, koji ispunjava formalne uvjete, no za kojega Kazališno vijeće predlaže da ne bude ponovo izabran za ravnatelja ove ustanove. Kao razlog tome su navedeni loše financijsko stanje kazališta, nalaz unutarnje revizije koji upućuje na nezakonitost poslovanja i financija, ali i kaznena prijava protiv njega radi kaznenog djela protiv službene dužnosti zloupotrebom položaja i ovlasti iz članka 337. stavka 3. Kaznenog zakona, koja bi mogla rezultirati izricanjem kazne.

Sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati o ovoj temi bit će održana u utorak, 10. siječnja.

Ples