KABA

Komora i ove godine vodi gospodarstvenike na sajmove u zemlji i regiji

KARLOVAC – Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Karlovac i ove godine nastavlja s organizacijom nastupa lokalnih gospodarstvenika na sajmovima, izložbama i sličnim priredbama diljem Hrvatske, čiji je cilj omogućiti im da predstave svoje proizvode i usluge što širem krugu potencijalnih poslovnih partnera, te na taj način unaprijede svoje poslovanje.

Ove godine, prvi na redu je sajam „VIROEXPO”, koji će se od 20. do 22. siječnja održati u Virovitici. Riječ je o 17. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji je u početku zamišljen kao prezentacija gospodarskih mogućnosti Virovitičko-podravske županije, da bi danas prerastao u manifestaciju regionalnog značaja, o čemu govori sve veći broj izlagača i posjetitelja. Gospodarstvenici iz Karlovačke županije na ovom sajmu sudjeluju već nekoliko godina. Tako će već sljedećeg tjedna na zajedničkom izložbenom prostoru svoje proizvode ondje predstaviti obrt za dimljenje ribe “Marko”, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Novković iz Slunja koje se bavi proizvodnjom različitih vrsta kravljih sireva, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Perija iz Krnjaka koje se orijentiralo na proizvode od bamije, te tvrtka “Mercury” koja proizvodi program ekoloških preparata za industrijsko čišćenje i odmašćivanje.

Sudjelovanje lokalnih gospodarstvenika na sajmovima nastavlja se i u veljači, kada Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Karlovac organizira odlazak u Pulu na 19. izložbu hrane, pića i ugostiteljske opreme HISTRIA. Ovogodišnja HISTRIA održavat će se od 9. do 11. veljače, a rok za prijavu je 17. siječanj. HGK poziva svoje članice da se uključe u ovu promidžbenu aktivnost i iskoriste mogućnost predstavljanja svojih proizvoda i usluga na ovoj gospodarskoj izložbi na kojoj se za tržište bore tvrtke, obrti i obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz cijele Hrvatske.

Od sajmova na koje zajednički odlazak organizira Županijska gospodarska komora, na proljeće još slijede Sajam prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme “GAST”, koji će biti održan u ožujku u Splitu, te u travnju Međunarodni sajam gospodarstva MOSTAR, koji se održava u susjednoj BiH, a na njemu već tradicionalno sudjeluju i karlovački gospodarstvenici. Ove godine u planu je također i odlazak na međunarodni ekološki sajam EKOBIS, koji se održava u rujnu, također u BiH.

Ples