Motovunski odrezak

GASTRONAUT preporucuje

Specijalitet istarske kuhinje

Sastojci:

0,18 kg telećeg odrezka
2 ploške istarskog pršuta
2 ploške sira Podravec
glavica luka
0,05 kg sezonskih gljiva,
režanj češnjaka,
prstohvat origana
škarice od škampa,
0,1 kg pelata
sol, papar
0,05 l malvazije

Opis:

Odrezak ispećemo na žaru, a za to vrijeme spravljamo umak tako da izrežemo luk i glaziramo ga na maslacu, dodamo gljive izrezane na listiće, te ih malo pirjamo. Zatim se dodaju usitnjeni pelati sa svim svojim sokom kojeg sadrže, te škarice od škampa. Doda se i zdrobljeni režanj češnjaka i origano. Lagano posolimo. Kada zakuha dodamo bijelo vino. Dok je odrezak na žaru na njega se položi pršut pa sir, a kad sir omekša odrezak se položi u umak i pusti da odstoji minutu-dvije.

Za prilog se služe prženi njoki.

Na specifičan način jelo priprema:
– Restoran ARLEN, Poreč

IZVOR: www.gastronaut.hr