kud_sv_juraj

DRAGANIĆ – KUD Sveti Juraj iz Draganića uručit će u subotu oko 9.500 kuna vrijednu donaciju obitelji Alićajić, koja se nalazi u teškoj financijskoj situaciji.

Novac za pomoć ovoj obitelji prikupljen je na tradicionalnom humanitarnom božićnom – novogodišnjem koncertu u organizaciji KUD-a Sveti Juraj, na kojemu su uz tamburaški orkestar, dječje sekcije i odrasle folklorne grupe sudjelovali i gosti – Crkveni zbor župe Draganić, KUD Sveta Jana, Karlovački vokalni oktet i Općinska limena glazba Petrovsko – Špoljari iz Hrvatskog zagorja.

Posjetitelji koncerta kroz svoje dobrovoljne priloge pokazali su iznimnu osjetljivost za potrebu bližnjeg u nevolji, a akcija prikupljanja pomoći za obitelj Alićajić imala je odjeka i nakon koncerta kad su se prikupljanju pomoći pridružila još četiri donatora – Općina Draganić, tvrtka Almont-Gašpić te dva donatora koji žele ostati anonimni.

Prikupljenim novcem nabavljena je perilica rublja, peć na kruta goriva, osam stolica, dva PVC prozora te su podmirene režije za mjesec prosinac. Također su pristigle donacije u obliku štednjaka na drva i roleta za prozore.

Upravni odbor KUD-a odlučio je da će se prikupljena sredstva ove godine donirati obitelji jedne bivše članice KUD-a „Sv. Juraj”, koja je danas nezaposlena majka četvero djece, a mjesečni prihodi njenog supruga nisu dovoljni da ova brojna obitelj podmiri sve svoje potrebe.

KUD „Sv. Juraj” zahvaljuje svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji.

kud_publika