KABA

Sutra akademija uz 15. siječnja

KARLOVAC – Središnja proslava obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske za grad Karlovac i Karlovačku županiju bit će sutra u Zorin domu. Zajednički organizatori su Županija Karlovačka, Grad Karlovac i Koordinacija braniteljskih udruga županije.

Lani je proslava bila jedna od najsvečanijih u dugogodišnjoj povijesti koliko označavanje ovoga datuma, 15. siječnja, obavlja Koordinacija braniteljskih udruga karlovačke županije. Marijo Mateša, njezin je predsjednik i pojašnjava sutrašnja događanja.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/marijo_1.mp3}

Iako su organizatori na vrijeme uputili pozive i zamolbe i prema Uredu Predsjednika države te resornom ministarstvu da nazoče sutrašnjoj svečanosti, do danas odgovor nisu dobili, upoznaje nas Mateša. Za sada se zna da će nastupiti više pjevačkih društava i sastava među kojima i pjevački zborovi branitelja.

Inače, programom za sutra predviđena je misa od 10 sati u Crkvi Presvetog Trojstva koju će predevoditi vojni ordinarij biskup Juraj Jezerinac, a potom će u Zorin domu u podne otpočeti svečana akademija.