KABA

Svaki učenik za računalom

KARLOVAC – Župan Ivan Vučić sa suradnicima posjetio je prije podne karlovačku Gimnaziju i tom prigodom obišao novouređeni prostor informatičke radionice čije je opremanje financirala županija. Ona je također novčano pomogla i rekonstrukciju elektroinstalacija u školi i sanaciju zidova jednog dijela zgrade. Ukupna vrijednost te investicije je 442 tisuće kuna a plaćena je iz decentraliziranih sredstava namijenjenih školstvu.

Ravnatelj Gimnazije Damir Mandić kazao je kako je nabavljeno 16 novih računala, a za rad su ih prilagodili profesori informatike i učenici.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/comp_1.mp3}

Ovo je druga kompletirana informatička radionica pa će i nastavnicima i učenicima biti dodatno olakšan rad, kazao je ravnatelj. Dodao je kako će svaki učenik za trajanja školskog sata biti ispred računala što do sada nije uvijek bilo moguće.

U Gimnaziji nadalje planiraju da od sljedeće školske godine prilikom upisa učenika jedan razred općeg smjera zamjene upisom u matematičko-informatički.

Karlovačka županija vodi brigu o svim školama pa tako i o drugoj po veličini Gimnaziji u kojoj je više od 670 učenika, kazao je župan Vučić. Iz sredstava decentralizacije za školstvo svake se godine ulaže u obnovu škola, a posebice u informatiku.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/comp_2.mp3}

Iz istih izvora i dalje će se pomagati uređenju i opremanju škola na području županije, najavio je župan Ivan Vučić.

 

gym_comp_2

gym_comp_3

Ples