KABA

Vinogradari se pripremaju za Vincekovo

VIVODINA – Udruge vinogradara, vinara i voćara s područja karlovačke županije pripremaju se za tradicionalno obilježavanje Svetoga Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara. Učinit će to Udruge koje djeluju u Dugoj Resi, Draganiću te na području Ozlja i Vivodine.

Najbrojnija Udruga vinogradara, vinara i voćara, ona za područje ozaljsko-vivodinskog vinogorja, imat će program kao i lani, najavljuje predsjednik Udruge Josip Vrbanek. To znači da će u nedjelju, 22. siječnja u 15 sati početi misa u župnoj crkvi Sv. Lovre, a potom će se vinogradari i gosti uputiti ka vinogradu u središtu Vivodine gdje će se tradicionalno obaviti ceremonija obrezivanja i posvete vinograda.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vincek_1.mp3}

Udruga vinogradara, vinara i voćara okuplja stotinjak proizvođača vina sa ozaljsko-vivodinskog područja, pa se, uz dolazak i uobičajenih gostiju koji pohode Vivodinu na Vincekovo, očekuje prava gužva. U vatrogasnom domu u Vivodini uz kušanje vina i domaćih specijaliteta, za dobar ugođaj pobrinut će se tamburaši. Ispred vatrogasnog doma bit će pripremljene vatre na kojima će svatko moći ispeći poneku kobasicu, a potom je zaliti dobrim vivodinskim vinom.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vincek_2.mp3}

Druženje gostiju s vivodincima bit će glavni cilj okupljanja na Vivodini, poručuje Josip Vrbanek. Za dobru atmosferu, uz poznatu vivodinsku graševinu i druge sorte vina, pobrinut će se i tamburaški sastav Begini iz Jastrebarskog.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vincek_3.mp3}

Druženje će se nastaviti u vatrogasnom domu u Vivodini i po običaju protegnuti se u noć. Udruga vinogradara, vinara i voćara poziva vas da se u nedjelju, na spomen Sv. Vinka pridružite vinogradarima i vinarima Vivodine. 

 

vincek_2

vincek_3