KABA

GIDRA: Ukinuti dozvolu za rad zagađivaču!

DUGA RESA – Borimo se za trajno ukidanje dozvole za gospodarenje otpadom koju ima tvrtka T7 VIS tim više jer će 29. siječnja isteći mjera privremene zabrane djelatnosti gospodarenja otpadom toj tvrtki u Dugoj Resi. To je kazala Lada Vrana predsjednica Udruge Građanska inicijativa Duga Resa.

Naime, bivše Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva prije šest mjeseci odredilo je privremenu zabranu rada tvrtki T 7 VIS no ona uskoro ističe. Strahujemo da će se ponovo uništavati stotine tona opasnog otpada i to u središtu Duge Rese, kaže Lada Vrana.

 {denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vis_1.mp3}

U Udruzi smatraju da se to ne smije dogoditi i od početka svoje borbe inzistiraju i traže da se dozvola za rad trajno oduzme.

 {denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vis_2.mp3}

Stoga Građanska inicijativa traži i od nove ministrice Mirele Holy da dođe u Dugu Resu i građanima javno objavi kako će dozvola za gospodarenjem otpadom tvrtki T7 VIS biti trajno ukinuta. Bilo je to i jedno od predizbornih obećanja rečeno prije nego li je SDP, inače ministričina stranka, dobila izbore, poručila je tajnica Udruge Blaženka Petrak.

GIDRA je posljednjih mjeseci uspjela u Ministarstvu dobiti tek djelomični uvid u dokumentaciju vezanu za gospodarenje otpadom u Dugoj Resi zbog čega nisu zadovoljni, kao niti činjenicom da na Prekršajnom sudu u Karlovcu još uvijek nije održano niti jedno ročište temeljem prijave koja je podnesena protiv zagađivača.

Udruga GIDRA i dalje ne posustaje pa će krajem siječnja imati novu tribinu za dugoreške građane. Uspjeli su u rad uključiti i mlade – učenike i studente kao ekološke aktiviste.

vrana_lada

Lada Vrana

petrak_blazenka

Blaženka Petrak

 


Ples