KABA

Policajac Mario Stipetić iz Ogulina dobitnik nagrade Ponos Hrvatske

HRVATSKA, OGULIN – Policijski službenik PU karlovačke, Ogulinac Mario Stipetić, dobitnik je nagrade Ponos Hrvatske, koju je zaslužio zbog iznimne hrabrosti i požrtvovnosti iskazane prilikom pružanja pomoći unesrećenim osobama.

Imedika

Naime, Mario Stipetić je 26. lipnja prošle godine sudjelovao u spašavanju unesrećenih osoba u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Ogulinu. Policijski službenik, koji je u to vrijeme bio van službe, na mjestu nesreće uočio je osobni automobil u gorućem stanju, te je bez razmišljanja pristupio gašenju požara i pružanju pomoći teško ozlijeđenoj ženskoj osobi, koja je bila životno ugrožena zbog opasnosti od eksplozije automobila. Svojim tijelom štitio ju je od vatre te joj je svojim rukama fiksirao vrat i održavao pri svijesti do dolaska ekipe hitne medicinske pomoći, a potom se uključio i u njezino zbrinjavanje u Opću bolnicu Ogulin.

Ova prestižna nagrada hrabrom će policijskom službeniku biti uručena u nedjelju, 22. siječnja, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Izravni prijenos dodjele možete pratiti od 19.30 sati u programu Hrvatske radiotelevizije.

Ples