zilik_3

KARLOVAC – U karlovačkom Domu za djecu Vladimir Nazor jutros je započela tradicionalna 39. Zimska likovna kolonija ZILIK, koja će trajati cijeli ovaj tjedan, do petka, 27. siječnja.

Kao i ranijih godina, program će se temeljiti na likovnim radionicama koje će voditi poznati likovni umjetnici, a na kojima će sudjelovati djeca štićenici doma i njihovi kolege iz karlovačkih osnovnih škola. Manifestaciju je otvorila ravnateljica Doma za djecu Maja Vučinić Knežević.

 
{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zilik_1.mp3}

Ravnateljica je pozvala svu djecu iz karlovačkih škola da se pridruže radionicama ZILIK-a.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zilik_2.mp3}

Do kraja tjedna s mališanima će se na likovnim radionicama družiti još i umjetnici Igor Gustini, Anabel Zanze, Leon Zakrajšek i Dominique Jurić. Rad umjetnika s djecom odvijat će se svakog dana od 10 do 12 i od 15 do 17 sati u prostorijama Doma za djecu, a ni ove godine neće izostati niti program “Djeca doma za donatore”.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zilik_3.mp3}

I ove godine ZILIK-u će se pridružiti poznate osobe s hrvatske estradne scene. Tako bi večeras na otvorenju ZILIK-a trebala zapjevati Antonija Šola, a na sutrašnjoj radionici “Zvijezde za djecu” očekuje se sudjelovanje pjevača Luke Nižetića i djevojaka iz grupe Meritas, a još uvijek su u tijeku dogovori s pjevačicom Ninom Badrić koja će se također vjerojatno odazvati pozivu malih Karlovčana.

Iako su radionice Malog ZILIK-a već započele, svečano otvorenje ovogodišnje Zimske likovne kolonije predviđeno je za 19 sati, u Gradskom kazalištu “Zorin dom”. Svi su pozvani da se pridruže.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zilik_4.mp3}