Zapečena puretina (glavno jelo)

GASTRONAUT preporucuje

Specijalitet kreativne kuhinje

Sastojci:

0,20 kg dimljenih purećih prsa i batak (Puris)
0,20 kg cvjetače
0,10 kg brašna
2 kom jaja
1,5 dcl mlijeka
0,05 kg maslaca
prstohvat soli
prstohvat bijelog papra
muškatni orah

Opis:

Dimljena pureća prsa izrezati na tanke listiće, te obložiti namašćenu zemljanu posudu (cimplet).
Cvjetaču kratko prokuhati i ohladiti.
Na maslacu svijetlo popržiti brašno, te zalijati mlijekom u kome se kuhalo začinsko povrće. Umak prokuhati i začiniti.
U posebnoj zdjelici pomiješati meso izrezano na štapiće sa cvjetačom i preliti sa 2/3 umaka.
U preostali umak (1/3) dodati žumanjke, te preliti po pripremljenoj smjesi i zapeći u pečnici.
Ovo jelo može se poslužiti kao samostalno jelo u predjelu ili kao glavno jelo.

Izvor: www.gastronaut.hr – Vlesajamaski kup kuhara 2005.