zilik_17

KARLOVAC – Drugi dan 39. Zimske likovne kolonije ZILIK nastavljen je radionicom “Zvijezde za djecu”. Mališanima iz Doma za djecu “Vladimir Nazor” i njihovim kolegama iz karlovačkih osnovnih škola jutros su se tako, uz slikara Igora Gustinija, pridružili pjevačke zvijezde Luka Nižetić, Meri Jaman i Anita Valo iz grupe Meritas te pobjednica reality showa Supertalent Viktorija Novosel. Otkrili su nam što za njih znači druženje s djecom te da se ovakvim aktivnostima uvijek rado odazivaju.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/luka_meritas.mp3}

Do kraja tjedna s mališanima će se na likovnim radionicama družiti još i umjetnici Anabel Zanze, Leon Zakrajšek i Dominique Jurić. Rad umjetnika s djecom odvija se svakog dana od 10 do 12 i od 15 do 17 sati u prostorijama Doma za djecu, a ni ove godine neće izostati niti program “Djeca doma za donatore”, najavila je ravnateljica Doma, Maja Vučinić Knežević.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/maja.mp3}

Ravnateljica je također pozvala djecu iz karlovačkih škola koja do sada nisu posjetila Dom u Nazorovoj ulici, da im se priduže na radionicama u sljedeća tri dana. Sutra je na redu radionica na kojoj će djeca crtati temperom, četvrtak je rezerviran za grafičku tehniku monotipiju, a posljednjeg dana ovogodišnje kolonije djeca će učiti izrađivati vitraj. Očekuje se da će na radionicama sudjelovati ukupno 500-ak mališana iz Karlovca i njihovih vršnjaka iz dječjih domova iz cijele Hrvatske.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/zilik_2012/*{/rokbox}