KABA

Spomen na nogometne sportaše, djelatnike i prijatelje

KARLOVAC – Svake godine potkraj malonogometnog turnira u Karlovcu, prijatelji nogometa, sportski djelatnici i veterani, sjete se i onih sportaša i sportskih radnika kojih više nema. Po običaju, okupi se grupa od petnaesetak prijatelja i zatim se upute na groblja na kojima počivaju oni koji su nekada igrali veliki ali i mali nogomet.

Tako će se i u petak na karlovačkom groblju Dubovac okupiti sadašnji ali i nekadašnji sportski djelatnici i nogometaša ali i oni koji su na bilo koji način vezani uz sport, posebice nogomet. Zapalit će svijeće na grobu Milana Stilinovića – Miška, svojevremeno istaknutog karlovačkog nogometaša, te pod središnji križ na groblju Dubovac. Detalje o tome ispričao je jedan od organizatora ovog svakogodišnjeg okupljanja, Stjepan Benić:

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/stef_1.mp3}

Imedika

Sedamnaesta je godina kako se obilazi grob Milana Stilinovića Miška, a činit će i u buduće kako pokojni sportaši i sportski djelatnici koji su zadužili karlovački nogomet ne bi bili zaboravljeni. To su bili Milan Stilinović – Miško, Branko Čavlović – Čavlek, Karlo Malpera – Tatek, Boris Vukin, Anton Zlatić – Pišo, Branko Kovač – Baga, Boris Kovač, Miroslav Prpić – Prpa, Branko Martinović – Pljuca i Tomica Vlainić – Puran.

I ove godine, po završetku 43. turnira u malom nogometu „KaBa 2012″ bit će dodjeljena nagrada za fair-play koja nosi ime nekadašnjeg uzornog nogometaša Milana Miška Stilinovića. Nagrada će biti uručena posljednjeg dana turnira, 1. veljače kada će se znati i pobjednik ovogodišnjeg malonogometnog natjecanja.

 


Ples