noc_muzeja_2012

KARLOVAC – Tradicionalna Noć muzeja večeras će biti održana i u Gradskom muzeju i Galeriji Vjekoslav Karas u Karlovcu.

Gradski muzej Karlovac je za ovogodišnje izdanje Noći muzeja osmislio program vezan izravno uz tekuću muzejsku i galerijsku izložbenu djelatnost, a u zgradi na Strossmayerovom trgu 7 osim stalnog postava postavljena je muzejska izložba “Iz modernog Karlovca/ Nacrti iz građevinske tvrtke Nikole Marića kao osnova za pogled u modernističku izgradnju od 1923. do 1946. godine”, dok je u Galeriji „Vjekoslav Karas” postavljena monografska izložba suvremene hrvatske slikarice Anabel Zanze “Prva slova, druga slova (1996 – 2011)”.

Izložbu u muzeju možete razgledati već od 18 sati, nakon čega će, od 20 sati, predavanje o Nikoli Mariću održati arhitekti Darko Kahle i Mladen Ivanko. Tijekom noći goste muzeja će zabavljati Singrlice, a animacijom posjetitelja programu Gradskog muzeja priključit će se Javna vatrogasna postrojba Karlovac u čijem okrilju djeluje Vatrogasni muzej.

U isto vrijeme, već od 18 sati, u Galeriji Vjekoslav Karas bit će organizirana Dječja plesna večer u Galeriji. Za djecu i s djecom će plesati Sportsko rekreacijski plesni klub “CasaBlanka”, River Dance Karlovac, Plesni studio eMotion i Break school by Don Kiki.

Od 20,30 moći ćete se družiti s umjetnicom AnabelZanze koja će započeti sa slikanjem nove slike, a od 22 sata bit će prikazan kratkometražni dokumentarni film „Portret slikara Josipa Vanište” iz 2009. godine.

Od 23 sata u Galeriji počinje Salsa večer, na kojoj će nastupiti Plesni studio Feverby Hrvoje Kraševac, Plesni klub Los Mamberos, Plesni studio Bailatino, Salsoteca, Cuba, Danza&Corazon, a glazbu će puštati DJ Ricky.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/noc_muzeja/*{/rokbox}