KABA

Ugovor o suradnji Opće Bolnice Karlovac i KBC Rijeka

KARLOVAC – Ravnatelj Opće bolnice Karlovac doktor Nedjeljko Strikić i ravnatelj Kliničkog bolničkog centra u Rijeci profesor doktor Herman Haller potpisali su danas Ugovor o poslovnoj, stručnoj i znanstveno-nastavnoj suradnji iz područja biomedicine i zdravstva.

Ravnatelj karlovačke Opće bolnice Nedjeljko Strikić istaknuo je kako je ova ustanova i županijska bolnica, a svakim danom teži višem stupnju izvrsnosti, boljoj stručnosti i napretku u medicini. Da bi u tome bili čim bolji, važnom nam je da imamo usku povezanost sa KBC-om u Rijeci a on je prepoznat kao ustanova izvrsnosti u hrvatskoj medicini. Ovaj ugovor daje mogućnost našim mladim liječnicima usavršavanje u KBC-u Rijeka, istaknuo je nadalje Strikić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ugovor_bolnica_1.mp3}

Ugovor daje mogućnost stvaranju međusobnih čvrstih veza između dviju institucija kako bismo u budućnosti funkcionirali kao dva tijela a jedan duh, slikovito je kazao ravnatelj KBC-a Rijeka Herman Haller.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ugovor_bolnica_2.mp3}

Sve što čini dobro u medicini danas je vezano uz financije pa nastojimo maksimalno racionalno koristiti sve resurse koji su na raspolaganju za boljitak svih pacijenata naših regija ali i šire, poručio je Haller.

Potpisivanju Ugovora nazočili su i zamjenik ravnatelja karlovačke Opće bolnice doktor Josip Župnić i dekan riječkog Medicinskog fakulteta profesor Alen Šustić.