muzej_karlovac

KARLOVAC – Bilo da ste pasionirani ljubitelj umjetnosti i muzeja, bilo da ste samo raspoloženi za dobru zabavu, večeras vam preporučujemo posjet Gradskom muzeju Karlovac.

Večeras će, naime, u sklopu manifestacije Noć muzeja 2012., koju Hrvatsko muzejsko društvo organizira sada već sedmu godinu za redom s ciljem popularizacije muzejske djelatnosti, za sve posjetitelje biti otvoreno više od stotinu hrvatskih muzeja, galerija i ustanova u kulturi.

Gradski muzej Karlovac za ovogodišnje je izdanje Noći muzeja osmislio program vezan izravno uz tekuću muzejsku i galerijsku izložbenu djelatnost, čime su željeli aktualizirati trenutnu izložbenu ponudu Muzeja. Naime, ondje se već neko vrijeme može razgledati zanimljiva muzejska izložba Iz modernog Karlovca / Nacrti iz građevinske tvrtke Nikole Marića kao osnova za pogled u modernističku izgradnju od 1923. do 1946. godine. Ravnateljica Muzeja Hrvojka Božić ispričala nam je kakav popratni program večeras očekuje posjetitelje Gradskog muzeja na Strossmayerovom trgu i galerije “Vjekoslav Karas” u Šestićevoj ulici.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/noc_muzeja.mp3}

U Muzeju se nadaju da će kvalitetna popratna predavanja i prezentacije večeras privući i one posjetitelje koji su već razgledali aktualne izložbe, dok se zabavnim programom u vidu nastupa Singlica i večeri salse nadaju zainteresirati mlađe generacije, kojima žele pokazati da muzeji i galerije također mogu biti mjesta druženja i dobre zabave. Također, programom Noć muzeja želi se potaknuti one građane koji još nikada nisu ili su nekada davno posjetili muzejsku ili galerijsku izložbu, da ponovo otkriju vrijednosti kulture i dožive upečatljivo iskustvo u kulturnoj ustanovi.

Ulaz u Gradski muzej i Galeriju “Vjekoslav Karas” za sve je posjetitelje besplatan.

Program počinje u 18 sati, a trajat će do 1 sat iza ponoći.