KABA

Juha od smeđeg graha (juha)

GASTRONAUT preporucuje

Specijalitet nizozemske kuhinje

Sastojci:
(za 4 osobe)

Imedika

2 poriluka
2 luka
2 žlice kerija u prahu
1 velika limenka smeđeg graha
1 velika žlica vegete
2 žlice margarina
200 g mljevenog mesa

Opis:

Poriluk narezati na tanke kolutiće i dobro oprati. Nasjeckati luk na kockice. U većem loncu otopiti maslac ili margarin. Dodati poriluk i luk te keri u prahu i pirjati dok luk ne požuti. Od mljevenog mesa napraviti male okruglice. Jednu šalicu graha samljeti mikserom. Mesne okruglice i ostatak graha dodati u mješavinu poriluka i luka i promiješati. Dodati vegetu, samljeveni grah i 6 dl vode. Sve dobro promiješati i kuhati na laganoj vatri još oko 15 min. Servirati uz svježi ili prepečeni kruh.

IZVOR: www.gastronaut.hr

 

Ples