KABA

Novi projekti Eko Pana

KARLOVAC – Karlovačka ekološka udruga Eko Pan nastavila je tijekom prošle godine s aktivnostima vezanim u Zeleni telefon i Volonterske kampove, te započela s provedbom IPA projekta “Upravljanje i zaštita karlovačkih rijeka”. No, ono što je najviše obilježilo prošlu godinu Eko Pana su građanska inicijativa za spas platana u Nazorovoj ulici, te prijava protiv tvrtke T7 VIS u Dugoj Resi zbog spaljivanja toksičnog otpada. Sve je to objavljeno u godišnjem izvještaju o radu udruge koje su Panovci nedavno objavili.

Projekt “Upravljanje i zaštita karlovačkih rijeka” traje još tri mjeseca, a njegov konačni cilj je izrada Strategije upravljanja i zaštite karlovačkih rijeka čiji nacrt će od idućeg tjedna biti na javnom uvidu, ispričala je Ivana Francišković iz Eko Pana.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/pan_1.mp3}

“Upoznaj vodu” još je jedan projekt Eko Pana kome je cilj u našoj županiji oformiti sustav izvaninstitucionalnog obrazovanja o zaštiti okoliša. U projekt je uključeno pet vrtića iz Karlovačke županije, koji će sudjelovati na ekološkim radionicama, pojasnila je Valentina Mesarić iz Eko Pana.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/pan_2.mp3}

Eko Pan će u ovoj godini provesti još jedan projekt, pod nazivom “Eko Eho”. Projekt je namijenjen informiranju građana o problemima i potrebama u zaštiti okoliša, i to putem radijske emisije, kolumne i info-ploče koja će biti postavljena u središtu Karlovca.