KABA

Bernardica Topolnjak Halapa doista falsificirala diplomu!

KARLOVAC Pročelnica Ureda karlovačkog župana Bernardica Topolnjak Halapa lagala je da je diplomirala na Ekonomskom fakultetu, te je zbog te laži danas dobila otkaz. Budući da je za mjesto pročelnika ureda župana potrebna visoka stručna sprema, a ona je predočila lažnu diplomu, po zakonskoj osnovi istog trena na snagu stupa prestanak radnog odnosa. Sve je to danas iznio javnosti karlovački župan Ivan Vučić, pokazavši dokument koji je dobio od Ekonomskog fakulteta u Zagrebu kojim je potvrđeno da diploma Topolnjak Halapa nije vjerodostojna.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/bernardica_1.mp3}

Bernardica Topolnjak Halapa na mjestu pročelnice Ureda karlovačkog župana radila je 20 mjeseci, te je svaki mjesec dobivala plaću od oko 14.300 kuna. Tako je županijski proračun oštetila za nešto više od 280 tisuća kuna.

diploma_bernardica

Imedika

Topolnjak Halapa je i predsjednica županijskog HSP-a i članica predsjedništva stranke, te će vrijeme pokazati kako će se to odraziti na njenu političku budućnost.

Topolnjak Halapa bila je najbolji izbor na natječaju za ovo radno mjesto, a i od prve je položila državni stručni ispit, dodao je župan Vučić koji je razočaran cijelim skandalom.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/bernardica_2.mp3}

Naravno, nakon izlaska na vidjelo cijelog ovog skandala, mnogi su se upitali da li je moguće da je i postupak natječaja za radno mjesto pročelnika Ureda župana bio lažiran. No, na pitanje da li moguće da je netko Bernardici Topolnjak Halapa možda dao pitanja koja su se našla na testiranju, dožupan Josip Šafar odgovara kako to nije moguće.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/bernardica_3.mp3}

Podsjetimo, pitanje lažne diplome donedavne pročelnice Ureda župana pokrenula je Građanska inicijativa “Stop korupciji”, na čijem su čelu nekadašnji stranački kolege županove pročelnice Domagoj Švegar i Vedran Puškarić, koji su uputili medijima dopis, u kojemu navode da su još lani zaprimili anonimnu dojavu građana, koji je tvrdio da pročelnica Topolnjak-Halapa ne raspolaže pravovaljanom diplomom fakulteta, koja je bila uvjet za primanje na navedeno radno mjesto.

Ples