KABA

Hladnoća odnosi žrtve; smrznuto tijelo pronađeno i kod Slunja

SLUNJ, KARLOVAC – Hladnoća i snijeg koji su okovali cijelu Europu, odnijeli su danas prve žrtve i u Hrvatskoj. Jedna od njih pronađena je na području Karlovačke županije, gdje danas izmjereno čak -10 stupnjeva. Riječ je o 78-godišnjem muškarcu, čije je smrznuto tijelo pronađeno u Hrvatskom Blagaju u blizini Slunja oko 11.40 sati. Tijelo se nalazilo oko 150 metara od obiteljske kuće, a više će biti poznato nakon što budu utvrđene okolnosti smrti, objavila je PU karlovačka.

Prema vremenskoj prognozi i dalje nas očekuje val hladnoće.

Gradska uprava zato poziva sve građane koji u svojoj blizini primijete osobu bez adekvatnog smještaja ili staru onemoćalu osobu bez skrbi, da se jave na dežurne telefone Crvenog križa ili udruge HVIDRA koja koordinira rad skloništa za beskućnike. Crveni križ Karlovac za nadolazeći val hladnoće u ovom zimskom razdoblju osigurao je potrebnu opremu – dodatne deke, madrace, hranu, zimsku odjeću i obuću.

Na terenu je jedno vozilo i tročlana ekipa sastavljena od djelatnika Crvenog križa i volontera, koji obilaze korisnike koji nisu u sustavu Programa pomoći u kući i pružaju im potrebnu pomoć, a djelatnici Programa pomoći u kući Gradskog društva Crvenog križa Karlovac dodatno obilaze svoje korisnike. Također, sklonište za beskućnike na Gazi otvoreno je 24 sata i tamo su pripremljeni kapaciteti za prihvat osoba bez adekvatnog smještaja.

Telefonski kontakti na kojima za vrijeme vikenda možete dobiti informacije ili prijaviti osobe bez skrbi i smještaja su:

047 422-586 (Crveni križ)

091 252 3457 ( Hvidra-Sklonište)