hostel_selce

KARLOVAC – Bivše dječje odmaralište u Selcu, koje je prije nekoliko godina preregistrirano u hostel, uskoro bi trebalo dobiti veću financijsku injekciju, i to od lanca hostela iz francuske pokrajine Alzas i Lorraine.

Dogovoreno je to na sastanku koji je održan u Francuskoj u prosincu prošle godine, a do razgovora karlovačke gradske uprave, u čijem je vlasništu hostel u Selcu, s dotičnim francuskim lancem hostela, došlo je zahvaljujući uspješnoj razmjeni učenika. Naime, djeca iz Francuske redovno se sa ljetovanja u Selcu vraćaju zadovoljna te već godinama, ocjenjujući hostele u cijelom svijetu, našem hostelu daju odlične ocjene i on u pravilu završava pri samom vrhu hostela kojima su djeca najzadovoljnija.

Stoga su Francuzi zainteresirani za suradnju i investiranje, a što je točno dogovoreno na sastanku i koji su sljedeći koraci otkrio je gradonačelnik Damir Jelić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hostel.mp3}

Jedno od prvih ulaganja u hostel u Selcu bit će povećanje njegovih kapaciteta, a od toga bi koristi trebali imati i investitor i vlasnik objekta.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hostel_2.mp3}

S ciljem produljivanja turističke sezone, u planu je također u sklopu hostela s vremenom izgraditi malu dvoranu, bazen i natkriveno igralište. Ideja i planova ima mnogo, a ono što je građanima u cijeloj priči možda najvažnije jest da je Jelić istaknuo da nema nikave riječi o prodaji hostela, već će se pobrinuti da on i dalje ostane u gradskom vlasništvu.
 

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hostel_3.mp3}


Jedina loša vijest je da će djeca iz Karlovca i dalje, kao i do sada, u Selcu ljetovati po istim cijenama kao i njihovi vršnjaci iz ostalih hrvatskih gradova, dok djeca iz drugih zemalja za boravak u ovom hostelu plaćaju ipak nešto višu cijenu.