KABA

Najhladnije jutro ove godine; Karlovac jutros -21°C

KARLOVAC – Nastavljaju se hladnoće kakve u veljači nisu zabilježene u posljednjih 50-ak godina. Najniža temperatura izmjerena je tijekom noći u Slavonskom Brodu – čak – 26 stupnjeva, dok je u Belom Manastiru i Osijeku izmjereno -25, a u Daruvaru, Županji i Otočcu -22 stupnja Celzijeva. Očekuje nas i hladan vikend sa snježnim padalinama, pogotovo u gorskim područjima. Moglo bi pasti više od 30 centimetara snijega.

Jutros u 7 sati izmjerene su slijedeće temperature: Osijek i Slavonski Brod -24, Slatina i Beli Manastir -23, Slatina -23, Požega, Đakovo, Otočac -22 te Vukovar i Kutina -21 stupanj Celzijevih. Iznad nule, jedan stupanj bio je jedino u Komiži, Pagu i na Malom Lošinju.

Zbog najave pogoršanja vremena već u noći s četvrtka na petak Državna uprava za zaštitu i spašavanje apelira na sve službe na terenu i građane da učestalije čiste snijeg, posebice pješačke zone te uz javne ustanove. Građanima preporučuju da obnove zalihe namirnica, opremu za čišćenje i ostalo što bi im moglo zatrebati sljedećih dana.