Odresci od sjeckane tune

 

GASTRONAUT preporucuje

Specijalitet kvarnerske kuhinje

Sastojci:

600 g tunjevine
2 – 3 krumpira
4 inćuna
kapari
1 jaje i 1 žumanjak
peršin
krušne mrvice
limun
ulje za prženje

Opis:

Očišćenim inćunima pod mlazom hladne tekuće vode odstranite glave i kosti te ih razdvojite na filete.
Skuhani krumpir omlačite, ogulite i protisnite vilicom da biste dobili kašu.
Složite tuninu na tanjur, lagano posolite i pokrijte drugim tanjurom pa kuhajte desetak minuta na pari iznad posude s kipućom vodom. Izvadite tuninu i narežite ju na komadiće.
Izmiksajte tuninu, krumpir, narezane inćune, ocijeđene kapare, jaje, žumanjak, peršin, sol i papar.
Oblikujte 8 odrezaka i uvaljajte ih u mrvice te pržite na puno ulja, ali tako polako da ne pocrne izvana a da iznutra ostanu prijesni. Ocijedite ih nakon prženja, dobro osušite i poslužite s kriškama limuna.
S krumpirima i tuninom u ulju može se spremiti izvrsno hladno jelo. Upotrijebite li konzerviranu tuninu, izaberite najkvalitetniju, i svakako je dobro ocijedite. Skuhana 4 krumpira izmiksajte s jajem, 4 inćuna i 300 g tunine, soli i paprom. Od te smjese napravite oblik ribe pa je prelijte majonezom i ukrasite povrćem u ulju ili octu, kuhanim jajima, kaparima i maslinama

IZVOR: www.gastronaut.hr