KABA

Centar za beskućnike na Gazi spreman prihvatiti dodatne korisnike, donacije dobrodošle

KARLOVAC – Temperatura koja se već danima čvrsto drži desetak stupnjeva ispod ništice sije žrtve u Hrvatskoj, a većina njih su beskućnici i starije nemoćne osobe. Kako bi izbjegli takvu nesretnu sudbinu, mnogi su posljednjih nekoliko dana spas od smrzavanja potražili u karlovačkom Centru za beskućnike, koji djeluje na Gazi.

Kako nam je ispričao voditelj Centra za beskućnike i predsjednik županijske HVIDR-e Petar Banić, zbog hladnoće posljednjih dana broj korisnika povećan je sa 9 stalnih na sadašnjih 16, a još desetak osoba dnevno posjeti sklonište zbog ručka ili kako bi se uz topli čaj barem nakratko zagrijali. Budući da se i za vikend koji je pred nama očekuju nove snježne oborine, a prema dugoročnim prognozama polarna hladnoća trebala bi nas pratiti do kraja veljače, Banić poručuje da je karlovačko sklonište za beskućnike spremno osigurati smještaj za dodatne korisnike. Ujedno poziva sve koji su u prilici da pomognu svojim donacijama.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/skloniste_1.mp3}

Imedika

Kako bi se uvjerio kakva je situacija na terenu i porazgovarao s korisnicima, Centar za beskućnike danas je posjetio i gradonačelnik Damir Jelić sa svojim suradnicima. Zahvalio je svima koji su već dali svoj doprinos uspješnom radu skloništa, a također je naglasio da su donacije i dalje dobrodošle – od onih u obliku hrane do opreme za kupaonice koje je tek potrebno urediti.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/skloniste_2.mp3}

Za sve građane koji su u mogućnosti pomoći, ali i one kojima je pomoć potrebna, dodajmo na kraju da je Centar za beskućnike proljetos sa stare lokacije na Gazi, u bivšem Prognaničkom naselju, preseljen na novu lokaciju u istom kvartu, svega nekoliko stotina metara dalje, u blizini prostorija gradske tvrtke Čistoća.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/beskucnici/*{/rokbox}

Ples