bon_appetit-124

  • February 14, 2012
  • Admin
  • 0

 

GASTRONAUT preporucuje

Specijalitet internacionalne kuhinje

Sastojci:

160 g šećera
100 g maslaca
100 g ribanih neoguljenih badema
70 g naribane čokolade
4 jaja
4 duguljasta biskvita
3 cl Chocolate cocktail
20 g brašna
20 g škrobnog brašna
10 g kakaa

Opis:

Izradimo maslac, dodamo šećer i miješamo dok ne postane pjenasto. Dodajemo jedan po jedan žumanjak, lagano ispržene bademe i čokoladu. Stavimo mlijeko i čokoladni coctail u duboki tanjur. Namočimo biskvite. Dodajemo ih izrađenoj smjesi i sve još jednom dobro izradimo. Dodajemo brašno, škrobno brašno i na kraju vreo pažljivo čvrst snijeg od bjelanjaka. Istresimo u namašten i pobrašnjen kalup i pecimo. Izvadimo iz kalupa kad se ohladi. Posipamo kakaom.

IZVOR: www.gastronaut.hr
(Anton Toni Čehić)