KABA

Banijanske Pande pokupile pregršt medalja u Splitu

SPLIT – Dan prije odlaska juniorskog tima Taekwondo kluba Banija na najveće međunarodno prvenstvo, koje se održava u Sjedinjenim američkim državama Banijanke su nastupile na drugom kvalifikacijskom turniru „Dalmacija kup” u Splitu, gdje je nastupilo oko 250 natjecatelja.

Pandas team zabilježio je dobre rezultate, pa su u ekipnom plasmanu kod kadetkinja osvojili drugo mjesto, dok su u sveukupnom plasmanu u svim dobnim skupinama (mlađi i stariji kadeti i kadetkinje, juniori i juniorke) osvojile također drugo mjesto iza organizatora TK Marjana iz Splita koji je bio apsolutni prvak turnira. U pojedinačnom plasmanu osvojene su tri zlatne, tri srebrne i dvije brončane medalje.

Kod juniorki prvo mjesto osvojila je Ana Vranešić koja je ovom pobjedom ostala u igri za svjetsko prvenstvo kao i Mateja Kunović koja je osvojila drugo mjesto. Treća je bila Tara Marija Malović. Kod kadetkinja prvo mjesto osvojile su Ljiljana Brkić i Iva Požega, a druge su bile Tena Kunović i Ana Đarmati, dok je treći bio Anton Španić.

Ples